© Foto: Sandra Boogert

Vrijdag werd er door vrijwilligers van Ouder & Kind café ‘de Huiskamer’ in Lochem hapjes gemaakt voor de kinderen van de meester G. Propschool. Op deze manier wilden zij de kinderen meer te weten laten komen over de ramadan en het Suikerfeest. In elke klas werd uitleg gegeven over deze traditie en kinderen die zelf het Suikerfeest thuis vierden mochten hierover vertellen.

Jan Willem Oskam is directeur op de Propschool en is enthousiast over de viering: ”Dit jaar is het voor het eerst dat we het Suikerfeest uitgebreid vieren. Het idee kwam van Anne ter Welle, een moeder in onze Oudercommissie. We hebben als school het idee meteen omarmd. Anne heeft via het Ouder & Kind café een groep ouders bij elkaar gekregen die vrijdagochtend tafels vol met hapjes hebben gemaakt. Wij zijn een openbare school en vinden het belangrijk dat kinderen leren over andere geloofsovertuigingen”’aldus Oskam.

Of de school ook andere feesten gaat vieren weten ze nog niet. Het ligt vooral ook aan de initiatieven die ouders hierin willen nemen. De school kijkt terug op een mooie samenwerking tussen de ouders van de eigen school en van Ouder & Kind café ‘de Huiskamer.

© Foto: Sandra Boogert