© Foto: Stadshuus Lochem

Vanaf dinsdag 16 april worden er weer ritjes gemaakt met de Riksja in Lochem. Bestuurders van de Riksja maken recreatieve ritjes met mensen die niet (meer) zelf kunnen fietsen. Zij gebruiken daarvoor een riksja, een of twee passagiers op de zitbank, de bestuurder die stuurt en fietst met elektrische ondersteuning, achterop.

Een rit kan gepland worden op een ochtend, middag of (vroege) avond. Aanmelden voor een ritje, het project steunen, of meer informatie krijgen is mogelijk door een mail te sturen naar het Stadshuus. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de passagiers. Mensen uit ouderenvoorzieningen en verzorgingshuizen, maar zeker ook zelfstandig wonende mensen, krijgen zo de mogelijkheid een frisse neus te halen. De ritten zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het idee van de Riksja in Lochem is vorig jaar ontstaan. Het idee is gekomen van Dick ten Broeke. Hij wilde wat regelen voor een bekende die niet mobiel was. Na onderzoek op internet kwam Dick een riksjaproject uit Denenmarken tegen. Hij kwam in contact met Wim Raanhuis die connecties heeft bij het Stadshuus Lochem. Na overleg met Stichting Welzijn Lochem en Stadshuus Lochem, die erg enthousiast waren, is uiteindelijk een offerte voor de Riksja aangevraagd.