Ponyclub Eefde organiseert in het kader van haar crowdfunding voor de nieuwe wei een vervolg lezing Praat paards met me met Margriet Markerink op 22 oktober in Het Hart en op de wei. In de lezing komen de ‘knoppen’ aan bod: de plekken waar een paard bij aanraking een bepaalde betekenis aan geeft. Het thema leeft, zo bleek tijdens de eerste lezing eind augustus, daarom krijgt het een vervolg.

Het doel is enerzijds geld ophalen voor het hekwerk en de drinkvoorziening van de nieuwe wei, anderzijds willen we graag meer leren over paardentaal. Als je je paard beter begrijpt, kom je samen verder en beleef je meer plezier. Margriet Markerink is paardentaal deskundige. Zij bestudeerde 15 jaar lang wilde Koniks en schreef er het boek ‘Wilde Koniks in Nederland’ over. Ook vertaalde ze het boek ‘Paardentaal voor gevorderden’ van Sharon Wilsie, een Amerikaanse die de paardentaal in beeld uitlegt.

”Na een inspirerende lezing met dia’s en filmpjes wandelen we naar de wei om de paardentaal in het echt te zien en te ervaren. Daarna is het tijd voor de welbekende ponyclub waarbij kinderen mogen aaien of een rondje rijden tegen een vrijwillige bijdrage” laat Ponyclub Eefde weten.

© Foto: Ponyclub Eefde