In een belevingsonderzoek van de provincie kunnen mensen de komende tijd hun mening geven over de tijdelijke landbouwsluis tussen Laag-Keppel en Wehl. De tweede fase van de proef loopt nog een maand door, ondanks oplopende onrust in de Achterhoek.

De landbouwsluis is sinds eind augustus geplaatst op de Keppelseweg tussen Wehl en Laag-Keppel. De provincie en gemeente Bronckhorst zien het als een manier om de Dorpsstraat in het kleine stadje te ontlasten. Hoewel er al veel meningen zijn uitgesproken over de proef, is nu een belevingsonderzoek gestart. Mensen kunnen tot maandag 20 november, de einddatum van de proef, hun mening geven. Dat kan via een website van het onderzoeksbureau dat het onderzoek uitvoert.

De proef zorgt voor veel onvrede bij inwoners, ondernemers, maar ook bij de lokale politiek in met name Doetinchem en Bronckhorst. Zo werd al opgeroepen om de test met de landbouwsluis op de Keppelseweg eerder stop te zetten. “Om een afgewogen besluit te kunnen nemen is na bestuurlijk overleg besloten om de proef toch af te maken”, meldt de provincie.

Na het weghalen van de sluis worden de resultaten van de proef en de andere onderzoeken, zo zijn er ook verkeerstellingen uitgevoerd, besproken met een ambtelijke projectgroep. Daarna volgt een voorstel aan de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland voor eventuele maatregelen die volgen in het gebied rond Laag-Keppel.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: REGIO8