Zaterdagmiddag reikte burgemeester Sebastiaan van ’t Erve een Koninklijke onderscheiding uit aan de Bertus Loman. Dit gebeurde tijdens de viering van het 70-jarig bestaan van SV Almen.

Bertus Loman is al 60 jaar een trouw lid van SV Almen. Na zijn voetbalcarrière werd hij elftalleider. Hij begon als klusjesman maar zijn vrijwilligerswerk breidde zich al snel uit met de onderhoudswerkzaamheden. Later volgde de volledige verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de indeling van de voetbalvelden. Bertus Loman is ook actief voor de kantinecommissie. De zaterdag is zijn dag! Hij zorgt voor de bezetting van de bar en voor de verkoop in de kantine. Verder voorziet hij de spelers en scheidsrechters van consumpties. Hij is altijd bereid om in te vallen of bij te springen op andere momenten. Op wedstrijd- of toernooidagen is hij van begin tot het einde beschikbaar.

Ondanks de coronabeperkingen in de afgelopen twee jaar is hij nog steeds een vrijwilliger van onschatbare waarde voor de vereniging. De verdiensten zijn, gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten, voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Gemeente Lochem