Lizzie Halleriet uit Lochem is één van de ‘Homesporters’ van de 12de editie van HomeSport Events. Dit is de jaarlijkse, unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan samen, in verschillende teams, honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Lizzie gaat met het team De Superhelden meedoen aan het HomeRide onderdeel waarbij het team 500 kilometer in 24 uur gaat fietsen in estafette vorm door heel Nederland. Zo zamelen zij en velen anderen geld in voor ouders met een ziek kind.

Sinds zij vorig jaar mocht verblijven in het Ronald mcdonald huis in Zwolle omdat zoon Teun 3 maanden te vroeg werd geboren, voelt Lizzie zich verbonden met het Kinderfonds. ‘Graag doe ik op deze manier iets terug.’ Toen Lizzie werd ontslagen uit het ziekenhuis mocht Lizzie met haar man intrekken in het Ronald Mcdonald Huis vlak naast het ziekenhuis. Hier konden ze samen verblijven totdat Teun sterk genoeg was om naar een post-ic afdeling te verhuizen in een ziekenhuis dichterbij Lochem. ‘We zijn erg dankbaar dat we deze spannende periode dicht bij Teun konden blijven, we konden 24/7 bij hem in de buurt blijven.’

Team De Superhelden bestaat uit 13 teamgenoten. Met dit team van gelegenheidsfietsers gaan ze graag de uitdaging aan om 500 kilometers te fietsen, op 24 en 25 juni, voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit team bestaat uit 9 rijders die in estafette vorm 500 kilometer gaan fietsen door heel Nederland. Dit gaan zij samen doen dag en nacht binnen 24 uur. De andere teamgenoten zijn begeleiders die de sporters hierbij ondersteunen. Via de persoonlijke actiepagina van Lizzie is het mogelijk om te doneren.

© Foto: Lizzie Halleriet