In maart 2023 gaat de 23 jarige Luuk Heek uit Hengelo naar Tanzania om daar aan een 10 weken stage te beginnen. Luuk is allround timmerman en is initiatiefnemer van het project: Iedereen verdient een veilig (t)huis. Samen met de 76 jarige Martin Janssen uit Nijmegen zal Luuk de reis gaan maken om kansarme gezinnen te helpen.

De prijs van de bouw van een woning kost, afhankelijk van de prijsbeweging, tussen de 2400 en 3000 euro. Luuk is een actie en doneerpagina begonnen. Het streven is dat er voor maart 2023 een bedrag van 20.000 euro is opgehaald. ”Diverse donatie’s zijn al gedaan en we gaan ervoor” aldus de enthousiaste Luuk die zijn verhaal in het radioprogramma Achterhoek Totaal op Radio Ideaal kwam doen. De reis en verblijfkosten betalen de heren zelf. Het opgehaalde geld gaat volledig naar het project.

Luuk heeft een Facebookpagina en Instagrampagina aangemaakt zodat donateurs op de hoogte kunnen blijven van zijn avontuur en project. ”Door foto’s, video’s en berichten te plaatsen blijven degene die een bedrag hebben gedoneerd op de hoogte en kunnen zien wat er met het geld gebeurt. We hebben er zin en Martin doet dit al vele jaren met zijn stichting Bouw Woningen Tanzania” aldus Heek.

© Foto: Luuk Heek