Een 31-jarige man uit Terborg is maandagnacht door de politie aangehouden omdat hij met meer dan honderd kilometer per uur door de bebouwde kom van Zeddam reed. Na de aanhouding bleek dat de man onder invloed was van drugs. Dat meldt REGIO8.

De man werd rond 01.00 uur staande gehouden op de Oude Doetinchemseweg. Het voertuig werd even daarvoor gezien op de Terborgseweg waar hij met hoge snelheid richting Zeddam reed. Agenten zijn hem gevolgd en hebben de snelheid van het voertuig binnen de bebouwde kom kunnen meten. Daaruit bleek dat de man meer dan honderd kilometer per uur reed, waar dertig kilometer per uur het geldende maximum is. Uit onderzoek bleek bovendien dat de man in een onverzekerde auto reed.

Na de aanhouding werd een speekseltest afgenomen waaruit bleek dat de man onder invloed van wiet was. In zijn auto werden ook drugs gevonden. De man is meegenomen naar het politiebureau waar een bloedproef is afgenomen. Deze proef bevestigde de sporen van THC in zijn bloed. Het rijbewijs van de Terborgenaar is ingevorderd.

Foto: REGIO8 (archief)