Omroep Gelderland toert vanaf vrijdag 4 februari door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Een bijzonder samenwerkingsproject tussen de regionale omroep en 27 collega omroepen. Ook Radio Ideaal doet mee aan deze samenwerking.

Van Ede, Tiel, Doetinchem, Apeldoorn tot Nijmegen en Arnhem overal is de bus straks te zien. Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt die online te zien zijn. Omroep Gelderland maakt zelf tijdens de tour iedere vrijdag een live tv-uitzending in de grote steden van de provincie. Op vrijdag 4 februari begint de eerste uitzending van GLD Stemt vanuit Ede. Het programma wordt gepresenteerd door Linda Geerdink en is iedere vrijdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.

Elke lokale omroep verzorgt een inhoudelijk debat over issues die spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 16 maart. Radio Ideaal zal ook met en trailer in Zelhem en Lochem staan. Op 15 februari zal dit zijn op de markt in Lochem en op 16 februari is de trailer te vinden op de markt in Zelhem.

Foto: Omroep Gelderland