© Foto: RTV Ideaal (archief)

Een 22-jarige man uit Laren is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een ongeluk. Hij reed tussen Bathmen en Laren tegen een boom langs de Oudendijk. De politie verdenkt hem ervan dat hij onder invloed was. Het ongeluk gebeurde rond 1:30 uur. De man vloog door onbekende oorzaak met zijn auto uit de bocht, kwam in de berm terecht en reed daar een verkeersbord uit de grond. Vervolgens kwam de auto tot stilstand tegen een boom, zo weet Omroep Gelderland.

Door de impact van de klap ontstond er kortsluiting en bleef de claxon afgaan. Dat wekte omwonenden, die zagen wat er gebeurd was en vervolgens de hulpdiensten alarmeerden. Daarop kwamen de politie, brandweer en een traumahelikopter naar de plek van het ongeluk. De bestuurder wist op eigen kracht uit zijn auto te komen, maar liep volgens een politiewoordvoerder wel meerdere botbreuken op. Hij heeft zich daarvoor laten behandelen in het ziekenhuis.

Agenten die de bestuurder lieten blazen op de plek van het ongeluk, constateerden dat de man onder invloed van alcohol reed. De bloedproef in het ziekenhuis heeft dit bevestigd.