©️ Foto: REGIO8

Een man uit Toldijk moet vier jaar de cel in vanwege zijn rol bij de productie van drugs. Dit gebeurde in een tot drugslab omgebouwde schuur in Millingen aan de Rijn. Ook twee andere verdachten, uit Amsterdam en Arnhem, zijn veroordeeld.

De man uit Toldijk liep samen met de Arnhemmer op 1 februari tegen de lamp, toen de politie tijdens een observatie het duo de schuur in zagen gaan. Kort hiervoor werd een melding gedaan dat er mogelijk een drugslab in de schuur zou zitten. De Toldijker ontkende zelf zijn betrokkenheid, maar daar ging de rechter niet in mee. De eigenaar van het perceel had beide mannen namelijk meerdere keren op het terrein waar drugs werd geproduceerd gezien.

De celstraffen van vier jaar voor de Toldijker en Arnhemmer zijn lager dan de eis van de officier van justitie, die wilde dat beide mannen zes maanden langer de gevangenis in gingen. Een Amsterdammer werd vrijgesproken voor zijn rol bij de drugsproductie. Wel werd hij veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het voorbereiden van het lab, hij heeft een gevangenisstraf van één jaar gekregen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8