Festival Mañana Mañana heeft maatregelen getroffen voor de verwachte zomerse temperaturen van dit weekend. Op het festivalterrein bij Kasteel Oolde in Laren worden onder meer waterpunten ingericht zodat bezoekers voldoende kunnen drinken.

Het festival vindt van donderdag tot en met zondag plaats en krijgt mogelijk te maken met temperaturen boven de dertig graden. De organisatie laat weten dat er voor de veiligheid van de bezoekers voldoende schaduwplekken zijn gecreëerd op het terrein. Ook zijn de waterpunten bij de toiletten open om te gebruiken als drinkwater. In hoeverre deze aanpassing extra kosten met zich meebrengt kan de organisatie op dit moment nog niet zeggen. Het festival luidde vorige week nog de noodklok vanwege tegenvallende kaartverkoop.

Naar aanleiding van het warme weer mogen bezoekers ook zonnebrand meenemen. Normaal gesproken is het niet toegestaan om flessen met vloeistof, waaronder zonnebrand valt, het festivalterrein op te nemen, maar vanwege de hoge temperaturen zijn de regels aangepast. Vanwege het droge en warme weer zijn er ook extra zandhopen geplaatst waar mensen hun sigarettenpeuken in kunnen drukken, zodat er geen brand ontstaat.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)