Bronckhorst wil het centrum van Vorden gaan vergroenen en verkeersveiliger maken. Het besluit komt voort uit de wens van de Centrumvisie van de werkgroep Vitale Kern Vorden.

“Ons gezamenlijke doel is van de Dorpstraat een aantrekkelijk en veilig gebied te maken voor Vordenaren, winkelend publiek en bezoekers van dit mooie dorp”, laat wethouder Wilko Pelgrom weten. “Dit is mogelijk met passende en niet al te grote ingrepen.” Welke ingrepen er nodig zijn om de Dorpsstraat veiliger en aantrekkelijker te maken, moet via vier bijeenkomsten duidelijk worden.

Betrokkenen en omwonenden hebben een uitnodiging gekregen om te komen kijken naar het eerste ontwerp. Op een later moment krijgen alle inwoners van Vorden de kans om hun blik te werpen over de plannen van de gemeente en de werkgroep.

Niet alleen in Vorden wordt er gewerkt aan de hand van Vitale Kernen, ook in Hengelo, Zelhem en Steenderen is er een soortgelijke werkgroep. In Steenderen ging in februari de eerste schop de grond in om daar ook het centrum op te knappen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)