Iets meer dan 27.000 festivalgangers kwamen afgelopen weekend naar Laren voor Mañana Mañana. Organisator de Feestfabriek blikt positief terug op een geslaagd weekend.

“Het was lekker weer en dat is superfijn voor ons als organisatie”, zegt Lotte Post van de Feestfabriek. “We zijn heel blij met het terrein, de festivalbezoekers zijn relaxt, dus ik heb er een heel goed gevoel aan over gehouden.” Jong en oud genoot van alles wat het driedaagse festival te bieden had. “Het is hier superleuk”, zegt een festivalbezoeker. “Iedereen heeft plezier, mensen zijn blij en er hangt een fijn sfeertje.” De bezoekers kwamen van heinde en verre naar de Achterhoek om de sfeer van Mañana Mañana te proeven. “We komen voor de gezelligheid en leuke artiesten”, zegt een festivalbezoeker uit Scheveningen. “Het is hier echt chill.”

Het festival vond dit jaar voor de eerste keer plaats op het terrein van kasteel Oolde in Laren. Eerder vond Mañana Mañana plaats bij kasteel Vorden en in Hummelo. Voor zowel de Feestfabriek als de bezoekers was het even wennen. “We werken al weken toe naar dit moment”, zegt Post. “Met de productie maken we tekeningen en delen we alles in op het terrein. Dan is het wel even spannend of alles ook klopt, maar het heeft goed uitgepakt.” Ook het merendeel van de bezoekers is te spreken over de nieuwe locatie. “Vorden vond ik wel net iets meer sprookjesachtig”, zegt een van hen. “Maar dit terrein mag er ook zeker zijn en het is verrassend hoe groot de ruimte hier nog is.”

Of Mañana Mañana volgend jaar weer in Laren zal zijn staat voor de organisatie nog niet vast. “Als we hier alles hebben ingepakt en opgeruimd gaan we met de kasteeleigenaar evalueren”, vertelt Post. “Ook kijken we of het ons is bevallen en misschien organiseren we volgend jaar hier gewoon weer een tweede editie.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8