Marja van der Tas is maandagavond door de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bronckhorst. De 65 jarige van der Tas uit Heerde is op dit moment lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Daarvoor was zij onder meer burgemeester in de gemeente Steenwijkerland en wethouder in de gemeente Apeldoorn.

Burgemeester Marianne Besselink kondigde afgelopen oktober aan per 1 januari 2024 te stoppen als onze burgemeester en de overstap te maken naar het onderwijs waar zij voorzitter wordt van het college van bestuur bij het Zone.college. Commissaris Henri Lenferink heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Bronckhorst besloten om Marja van der Tas per 1 januari 2024 te benoemen tot waarnemend burgemeester. De waarneming duurt tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Naar verwachting is dat in februari 2025.

“Bronckhorst is een prachtige gemeente. Ik kijk met heel veel plezier uit naar een fijne samenwerking met inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en natuurlijk gemeenteraad en ambtenaren” aldus Marja van der Tas. Vanwege de ervaringen en persoonlijke kwaliteiten van Marja van der Tas zien zowel de gemeente als de commissaris van de Koning dat ze de juiste kandidaat is voor Bronckhorst.

© Foto: gemeente Bronckhorst