Op zijn weg van de bron in Billerbeck tot de monding in de IJssel in Zutphen drukt de Berkel zijn stempel op de regio en verbindt hij acht steden met elkaar. De Berkel zelf, maar ook het landschap, de steden en de cultuur langs de rivier vormden al meerdere keren het middelpunt van het Berkelfestival. Vanwege de coronapandemie kon het festival in 2020 niet doorgaan en vorig jaar vond het in sterk afgeslankte vorm in Eibergen plaats.

Van 6 t/m 8 mei 2022 zullen weer tal van activiteiten de Berkel aan beide kanten van de Duits-Nederlandse grens in de schijnwerpers zetten, zodat veel mensen uit de Berkelsteden en van elders de rivier en haar verbindende kracht kunnen beleven. De organisatoren zijn op zoek naar meedoeners voor een kleurrijk activiteitenweekend rondom de Berkel. Alle organisaties, verenigingen, bedrijven en andere belangstellenden van Billerbeck tot Zutphen uitgenodigd om eigen activiteiten voor het festivalprogramma aan te dragen. Daarbij mag iedereen zijn of haar creativiteit de vrije loop laten. Denkbaar zijn de meest uiteenlopende activiteiten rondom sport, cultuur en natuur.

Bijdragen voor het Berkelfestival kunnen worden aangemeld met behulp van een ‘ideeënformulier’ dat te vinden is op www.berkelfestival.eu. Voor een eerste aanmelding hoeft nog niet elk detail bekend te zijn. Er kan later altijd meer informatie worden toegevoegd. Op de website is ook meer informatie te vinden over de spelregels.

Foto: Berkelfestival