© Foto: Maarten J Eykman

Zondag 3 juli 2022 kan er weer gegluurd worden. Gluren bij de Buren is hét gezelligste huiskamerfestival in Zutphen en Warnsveld. Met deze zomereditie is het ook mogelijk om uw tuin beschikbaar te stellen als podium. De organisatie is op zoek naar lokale acts, huiskamers én tuinen. Aanmelden kan vanaf 1 maar en is mogelijk tot en met 22 mei.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche en het terras de balletvloer. Enthousiaste inwoners of (maatschappelijke) organisaties in Zutphen en Warnsveld stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld en die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen en afsluiten met de Afterparty. Dit festival draagt actief bij aan ontmoeting en verbinding tussen bewoners in de verschillende wijken in Zutphen en Warnsveld. Alle wijken doen mee, focus van de programmering ligt dan ook op de wijken en minder in het centrum.

Foto: Maarten J Eykman