Het proces rond de nieuwe sporthal in Ruurlo verloopt al langer tumultueus. Daarbij gaat het vooral om de locatie waar de sporthal van acht miljoen euro moet verrijzen aldus Omroep Gelderland.

Wim de Vries woont vlak naast zwembad De Meene in Ruurlo. De locatie wordt genoemd als één van de mogelijke locaties van de nieuwe sporthal. “Ik werd twee jaar geleden compleet overvallen met de mededeling dat daar een sporthal moet komen”, vertelt De Vries. Volgens de buurtbewoner wordt het een sporthal van negentig bij veertig meter en tien meter hoog. “Daar schrok ik heel erg van”, zegt De Vries. “En ik niet alleen, maar de hele buurt.”

Afgelopen september werden buurtbewoners uitgenodigd voor een informatieavond over de sporthal. Coalitiepartij CDA vindt dat de burgerparticipatie de komende vier jaar op een hoger plan getild moet worden. “We hebben in de gemeenteraad ook een motie aangenomen, waarin we dat gezegd hebben”, zegt fractievoorzitter Theo Helmers. Verantwoordelijk wethouder Anjo Bosman stapte vorige week op nadat de Berkellandse politiek het vertrouwen in haar had opgezegd. Bosman lag een tijd lang onder vuur over de nieuwe sporthal.

Foto: Omroep Gelderland