De gemeente Bronckhorst roept inwoners op om mantelzorgers aan te melden voor de mantelzorgwaardering 2023. Mantelzorgers kunnen hiermee een bedrag van 100 euro ontvangen. Dit als dank en waardering voor de zorg die zij op zich nemen.

Mantelzorgers komen in aanmerking als een persoon bijvoorbeeld regelmatig boodschappen doet, regelmatig kookt of schoonmaakt. Kortom een mantelzorger die het mogelijk maakt dat een persoon met deze hulp toch thuis kan blijven wonen. Hulp van mantelzorgers wordt vaak door de omgeving zeer gewaardeerd. Ook de gemeente Bronckhorst waardeert de inzet van deze mantelzorgers en beseft dat zij onmisbaar zijn voor veel inwoners. “Als dank voor hun inzet, kunnen mantelzorgers in Bronckhorst 100 euro ontvangen. Een bedrag dat hij/zij naar eigen inzicht kan besteden,” meldt de gemeente Bronckhorst.

Een mantelzorger aanmelden kan als deze persoon al voor een langere tijd intensief voor iemand zorgt. Deze zorg duurt al minimaal 3 maanden voor meer dan 8 uur per week. Het gaat om extra zorg die de normale gebruikelijke zorg voor elkaar in een huishouden overstijgt. De mantelzorger mag uiteraard in een andere gemeente wonen. Een mantelzorger aanmelden kan vanaf 1 augustus via www.bronckhorst.nl/mantelzorg. Aanmelden kan tot en met 31 december.

© Foto: Gemeente Bronckhorst