Bronckhorst zet in samenwerking met Laborijn de Werkcarrousel voor ongeveer vijftig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voort. Voor het einde van dit jaar moet er een definitieve oplossing zijn gevonden.

De gemeente moest een oplossing vinden omdat uitvoerder Meesterwerk Werkprojecten failliet is gegaan. Met Laborijn, de sociale dienst van Doetinchem, is dat nu gevonden. De vijftig mensen kunnen daardoor ook de komende maanden terecht bij de Werkcarrousel. “Grotendeels kunnen zij hun werkzaamheden met deze oplossing tot in ieder geval eind van dit jaar voortzetten op hun vertrouwde plek”, meldt wethouder Antoon Peppelman. “Een goede tijdelijke oplossing die heel belangrijk is voor deze kwetsbare groep.”

Sinds de oprichting van de Werkcarrousel zijn er via het initiatief volgens de gemeente bijna zestig inwoners doorgestroomd naar betaald werk. Ook Laborijn laat weten blij te zijn dat het op deze manier door kan gaan. “Bronckhorst en Laborijn werken al vele jaren goed samen in de begeleiding van mensen”, aldus algemeen directeur Jeroen Spruit. “Het is fijn dat wij met onze expertise op deze manier in nauw overleg met de gemeente ook voor deze inwoners een oplossing kunnen bieden die rust, veiligheid en ontwikkeling biedt.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Laborijn