In de Week tegen Ondermijning in Noord- en Oost-Gelderland is op woensdag 21 juni een grote milieu- en transportcontrole gehouden in Groenlo. Bij deze en andere acties in deze themaweek werken de politie en de samenwerkingspartners samen om aandacht te vragen voor allerlei soorten delicten en/of misstanden die in strijd zijn met de wet.

Eén van de grotere controles was de milieu- en transportcontrole aan de Batterij in Groenlo. Ruim vijftig vrachtwagens werden onderzocht. Diverse motorrijders gingen op pad om vrachtwagens via de N18 te begeleiden naar het grotere parkeerterrein gelegen aan de Batterij. Tijdens de controle werkte de politie nauw samen met onder andere vertegenwoordigers van milieuagentschappen, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Omgevingsdienst Achterhoek, de Douane en RDW.

Door de veelzijdigheid van deze partners werden verschillende activiteiten gecontroleerd. De organisatie van de controle werd gedaan door het basisteam Achterhoek-Oost. Ruim tachtig politiemedewerkers werkten mee aan de controle. ”We maken hiermee als één overheid een vuist tegen ondermijnende praktijken. Bij ondermijnende praktijken denken mensen niet direct aan milieucriminaliteit” aldus Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre.

© Foto: gemeente Oost Gelre