Dinsdag is de politie op verschillende locaties in Zutphen en Lochem woningen binnengevallen. De reden hiervoor is een langlopend onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Al enige tijd is bij de politie bekend dat inwoners last hadden van een drugsdealer.

”Daarnaast merkten we dat zij zich zorgen maakten over hun veiligheid en niet echt wisten of ze wel informatie kunnen delen met ons. Daarom is er het afgelopen half jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar deze signalen. Dat moest zorgvuldig en achter de schermen gebeuren” laat een woordvoerder van de politie weten. Dinsdagmiddag werd bekend dat er vier personen zijn aangehouden.

De politie begrijpt goed dat er niet gelijk wordt aan gedacht om de politie te tippen over verdachte situaties, wel is dat verstandig om te doen. ”Wij onderzoeken elke tip zorgvuldig en zullen nooit zomaar actie ondernemen. Het kan daarom zijn dat je na het doorgeven van jouw tip niet direct iets merkt. Toch zijn we dan bezig met de informatie verzamelen, maar dan achter de schermen” aldus de politie Zupthen.

© Foto: Politie Zutphen