Inwoners en bedrijven moeten zich houden aan milieuregels. Zie jij in je omgeving vervuiling van het milieu of heb je milieuoverlast? Heb je bijvoorbeeld te maken met een persoon of bedrijf dat lucht-, bodem-, stank- of geluidsoverlast veroorzaakt? Is er iemand die illegaal afval heeft gestort of beschermde dieren illegaal houdt? Meld het aan de gemeente Bronckhorst.

Een milieuklacht kan eenvoudig doorgegeven worden via de website van de gemeente Bronckhorst. Vanaf 1 januari wordt de link van de website doorgelinkt naar het online formulier Milieuklacht Gelderland van de Gelderse Omgevingsdiensten. Zo is het mogelijk om de locatie van de klacht aan te wijzen op de kaart. Een melding wordt vervolgens doorgestuurd naar de verantwoordelijke overheidsinstantie.

Bedrijven kunnen vanaf 1 januari 2024 een ongewoon voorval niet langer bij de provincie Gelderland melden, maar telefonisch bij Milieuklacht Gelderland. Het blijft mogelijk om klachten telefonisch te melden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het nieuwe nummer voor de meldingen is terug op de vinden op de website van de gemeente Bronckhorst.

© Foto: RTV Ideaal (archief)