Tot en met 11 februari 2022 bestaat de kans om militairen van de Koninklijke Landmacht tegen het lijf te lopen in en rond Lochem.

De Koninklijke Landmacht houdt een oefening waarbij verkenningsgroepen getraind worden. Zij oefenen het verkennen van routes en objecten en het inrichten van waarnemingsposten. De militairen overnachten op verschillende locaties verspreid over het gebied. De militairen verplaatsen zich gewapend, maar gebruiken geen (oefen)munitie. De oefening speelt zich onder andere af in de gemeente Lochem, maar ook in delen van de provincies Overijssel en Berkelland. Er doen 80 militairen en 19 diverse voertuigen mee. Bij deze oefening kan het zijn dat privéterreinen worden gebruikt. Als ze van privéterrein gebruik willen maken, wordt dit vooraf met de eigenaar overlegd. Dit gebeurt ook als de route op privéterrein over onverharde wegen leidt.

Eigenaren die ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade hebben aan hun privéterrein kunnen dit melden bij het Ministerie van Defensie. Zorg hierbij voor zoveel mogelijk gegevens zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en het soort schade.