Zaterdagmiddag vond er in Zelhem een mountainbike clinic plaats speciaal voor de jeugd. Deze clinic werd georganiseerd door de MTB-route Zelhem in samenwerking met Kanjers voor Kanjers. De MTB kinderroute maakt onderdeel uit van MTB-route Zelhem & Vossebos. Deze routes zijn 9 april van dit jaar officieel geopend en zijn aangelegd op initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme in samenwerking met de plaatselijke Toerclub Zelhem, Toerclub Keiaosers en vele vrijwilligers.

Om het mountainbiken onder de jeugd én daarmee het sporten voor kinderen te stimuleren werd de mountainbike clinic voor deze doelgroep georganiseerd bij de MTB kinderroute. Kanjers voor Kanjers stelde gratis mountainbikes met helmen ter beschikking. Eerst kwamen de remoefeningen aan bod, daarna het schakelen en vervolgens het slalommen. Toen waren de kinderen klaar voor het echte werk. In het bos werd een parcour van ongeveer 1,7 km lang gereden.

Na afloop kregen de 35 kinderen die meededen patat met een snack en gingen naar huis met een goodybag. De organisatie kijkt terug op een geslaagde middag.

© Foto: Wilma Mulder

Meer foto’s in ons fotoboek