Kinderen hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen: bij Musea Zutphen kunnen ze spannende avonturen beleven. Van 16 tot en met 31 oktober is het namelijk Museumkidsweek vol leuke activiteiten. Vooraf aanmelden hiervoor is niet noodzakelijk.

In het museum kunnen ze vanaf 19 oktober een “audiotourreis” maken door de spannende geschiedenis van Zutphen. Ze maken kennis met bijzondere mensen uit het verleden én ze kunnen zelf een bronzen, zilveren of gouden munt winnen. Deelname aan de audiotour is gratis. Op woensdag 20 oktober maken de deelnemers aan de workshop “Ik ga op reis en neem mee…” hun eigen fantasiekoffertje. De museumkunstenaar helpt hen daarbij. Het koffertje kunnen ze vullen met van alles wat ze mee willen nemen op reis of waar ze thuis mee willen spelen. De museumkunstenaar leert de deelnemers aan de workshop Ets ze! op zondag 24 oktober. Eerst gaan ze samen in het museum etsen bekijken. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met huis-, tuin en keukenmaterialen onder het motto “werken met plezier en lef” en maken ze zelf een originele afdruk.

Beide workshops duren van 14.30 en 16.00 uur. Ze kosten 7,50 euro per keer. Aanmelden is niet nodig, maar wie zeker wil zijn van een plek, kan een bericht sturen naar aanmeldingen@museazutphen.nl.