Als de kinderen die straks de gratis muziektheatervoorstelling ‘Dialect in de Liedjesstraot’ bezoeken net zo enthousiast zijn als de muzikanten tijdens de eerste repetitie, dan wordt het één groot feest in Amphion. Met heel veel muziek, leuke liedjes, een nogal vreemde burgemeester die plat wil leren praoten en Hans Keuper en Sandra Vanreijs die hem daarbij gaan helpen. Er mag gedanst worden!

In de huuskes in de Liedjesstraot in Schouwburg Amphion wonen heel veel muzikanten. Hier maakt de Warboelband, onder leiding van Sander Berendsen en Barry Römer, regelmatig mooi muziektheater voor kinderen. Zo ook op zaterdagmiddag 9 oktober, al is deze voorstelling wel heel bijzonder, want hij is grotendeels in het Achterhoeks dialect. ‘Dialect in de Liedjesstraot’ is namelijk de feestelijke afsluiting van het onderwijsproject Wiesneus, waarin basisschoolleerlingen kennis maken met de Achterhoekse taal.

Wiesneus wordt inmiddels vijf jaar gegeven en daarom vond initiatiefnemer Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) het wel tijd voor een feestje. De contacten met de Warboelband waren snel gelegd. In de voorstelling merkt Nico Nootjes, burgemeester van de Liedjesstraot, dat plat praoten nog helemaal niet zo makkelijk is. Daarom staan Boh Foi Toch-voorman Hans Keuper en zangeres Sandra Vanreijs voor de deur om Nootjes dialect te leren. Daarbij wordt er veel muziek en vooral veel plezier gemaakt.