De eerste week van Jumping de Achterhoek werd een groot succes voor de 24-jarige amazone My Relander uit Estland. Afgelopen donderdag won ze met Expert (Ustinov) al een 1.40m-rubriek en werd ze derde met Ipsylon. Vanavond won ze de U25 Grand Prix (voor deelnemers tot 25 jaar op 1.45m niveau) om de Holger Hetzel Auction Prijs.

Parcoursbouwer Henk Linders had op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender een prachtige Grote Prijs gebouwd. Vijf van de 21 ruiters drongen door tot de barrage. Daaronder ook de Nederlandse Tani Joosten, die vrijdag nog tweede werd in het 1.40m. Met Galdal Me (Zambesi TN) kreeg ze in de Grote Prijs een balk in de barrage en werd vierde. Landgenoot Lianne Korevaar en Diamond For Pleasure (v. Vaillant) voerden hun tempo in de barrage op en werden derde in 42.29 seconden. De Duitse Johanna Beckmann werd tweede met de fantastisch springende LB Ectasy (Eldorado van de Zeshoek) in 39.80 seconden. My Relander dook met haar snelle en wendbare Expert bijna twee seconden onder die tijd. En zo pakte ze voor de tweede keer deze week een overwinning op Jumping de Achterhoek.

Week 1 van Jumping de Achterhoek sluit zondag 27 november af met vijf jeugdrubrieken, waaronder de Grote Prijs voor Children (aanvang 12.00 uur), Junioren (13.45 uur) en pony’s (16.00 uur). Aankomende week zijn er internationale wedstrijden tot en met 1.45m niveau, nog twee finales van de GMB Jonge Paarden competitie en de EuroParcs talentencompetitie voor ponyruiters. De 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland vormt zondag 4 december de spectaculaire afsluiter van Jumping de Achterhoek.

© Foto: Digishots