De boerderij in natuurpark Overstegen in Doetinchem biedt kansen om omgebouwd te worden tot natuurcentrum. De gemeenteraad wil dat er een onderzoek komt om te kijken of het plan financieel haalbaar is, aldus REGIO8.

“Er is een plek nodig waar iedereen terecht kan voor informatie en inspiratie over natuur en duurzame alternatieven”, zegt raadslid John Westerdiep van GroenLinks. Natuur- en milieuorganisaties hebben aangegeven om intensiever te willen samenwerken en hebben jaren geleden de wens al uitgesproken om dat binnen een natuurcentrum te doen. “Met het vrijkomen van de boerderij in natuurpark Overstegen zien wij een geweldige kans om de samenwerking tussen de natuurorganisaties te intensiveren”, zegt Westerdiep. De boerderij en de grond eromheen is eigendom van de gemeente. Ook ligt er op de boerderij een bestemmingsplan die het mogelijk maakt om er een natuurcentrum in te realiseren. “Dat scheelt al heel veel”, aldus Westerdiep.

Volgens wethouder Rens Steintjes heeft de gemeente zelf ook ingezien dat de boerderij in het park onhandig ligt om er een woning in te realiseren. “Daar zitten teveel haken en ogen aan”, aldus Steintjes. De wethouder kan het onderzoek om er een natuurcentrum in te realiseren, dan ook omarmen. “Maar dit kan wel financiële consequenties hebben en daarvoor kom ik terug bij de gemeenteraad.”

Foto: REGIO8