Op zondag 25 augustus start en finisht de UCI prof wielerkoers Ronde van de Achterhoek in Neede. Gemeente Berkelland, Achterhoek in Beweging en de organisatie van de Ronde van de Achterhoek zijn enthousiast over deze mogelijkheid. “Ik vind het geweldig dat dit prachtige sportevenement kan starten en finishen in Neede. Het sluit ook nog eens mooi aan op de SEN-feesten” aldus wethouder Sport, Arjen van Gijssel.

Behalve de wielerkoers zijn er die dag ook andere (sport)evenementen. Een vast onderdeel is Uniek Sporten. Dit onderdeel staat sinds 2021 op het programma van de Ronde van de Achterhoek. Naast het organiseren van de koers voor de (inter)nationale profs, krijgen gehandicapte sporters ook de mogelijkheid om zijn of haar koers te rijden.

Op dit moment wordt gekeken naar de meest geschikte plek om te finishen. Het is hierbij belangrijk dat de laatste 400 meter zo veel mogelijk vrij van obstakels is. De karavaan passeert Neede in de laatste 4 à 5 ronden van circa 7 km alvorens de renners finishen.

© Foto: Ronde van de Achterhoek (archief)