In het pand van de voormalige basisschool De Vordering in Vorden komen in totaal negen appartementen voor starters. Verschillende initiatiefnemers hebben hun ideeën met de locatie gepresenteerd, de gemeente Bronckhorst heeft nu een partij aangewezen.

“Ik ben hier heel blij mee”, meldt wethouder Emmeke Gosselink. In totaal dienden twaalf partijen een plan in voor het voormalige schoolgebouw. Uiteindelijk is de keuze gevallen op ABC Staete Vastgoed, die negen appartementen voor starters met een maximale koopprijs van 240.000 euro wil realiseren in het bestaande gebouw. “We zijn niet voor de hoogste prijs gegaan, maar voor het beste plan”, meldt Gosselink. “Het brengt minder op dan begroot.”

Gosselink is ook te spreken over de inpassing. Zo is er volgens haar veel ruimte voor groen en krijgen bewoners lage onderhoudskosten. Op donderdag 8 juni is er een inloopmoment voor omwonenden om meer informatie te krijgen. Het schoolgebouw aan Het Jebbink in het dorp staat leeg sinds de school in de zomer van 2017 de deuren sloot. De verbouwing moet begin 2024 starten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)