Skye Morssinkhof - G Vingino Blue Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

De nieuwe Covid-19 maatregelen die vrijdagavond zijn afgekondigd, hebben opnieuw invloed op het nationaal concours Jumping de Achterhoek op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het programma is nu zo ingericht dat de wedstrijden om 17.00 uur zijn afgelopen. “Cancelen is de makkelijkste optie, maar we kijken liever naar de mogelijkheden die er wel zijn om de ruiters toch nog een mooi concours te kunnen bieden”, vertelt Eric Morssinkhof.

Jumping de Achterhoek gaat donderdag 2 december van start met landelijke rubrieken en gaat verder op vrijdag en zaterdag met nationale wedstrijden van 1.20m tot en met 1.45m niveau. Zondag 5 december staat nu in het teken van finales. De pony’s strijden in de ochtend om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal, gevolgd door de finales van de GMB jonge-paardencompetitie.

“In totaal hebben we maar twee rubrieken hoeven te schrappen en we hebben besloten om geen tijdelijke stallen erbij te zetten om paarden te kunnen laten overnachten. We kijken er naar uit om er een mooie sportweek van te maken met interessant prijzengeld” aldus Wendy Scholten van de organisatie. De winnaar van de 1.45m Grote Prijs op zaterdagmiddag krijgt bijvoorbeeld 2250 euro, de winnaar van het 1.40m op vrijdag 1000 euro. Publiek is niet toegestaan, maar kan online wel meekijken.

Foto: Digishots