Op 13, 20 en 27 september gaat de cursus vrijwilliger Kindertaalcoach weer van start. Het project Kindertaalcoach draait in de gemeente Winterswijk, Aalten en Bronckhorst.

Twee projectcoördinatoren van Yunio stomen aanstaande Kindertaalcoaches klaar voor het werk met kinderen uit gezinnen die niet of weinig Nederlands spreken. Deze kinderen spreken vaak thuis de taal die hun ouders ook spreken. Het is daarom extra belangrijk voor kinderen dat ze, naast hun moedertaal, ook veel oefenen met de Nederlandse taal, zodat ze goed voorbereid aan de basisschool kunnen beginnen.

De vrijwillige Kindertaalcoach van Yunio helpt daarbij en speelt bijvoorbeeld taalspelletjes, leest voor en speelt met speelgoed samen met een kind. Ter voorbereiding van het vrijwilligerswerk volgen nieuwe vrijwilligers een introductiecursus van 3 dagdelen waarin de coördinatoren van Yunio hen voorbereiden op het werken in gezinnen uit andere culturen. Ze vertellen meer over het belang van het werk en laten andere vrijwilligers aan het woord over hun ervaringen. Aanmelden kan via kindertaalachterhoek@yunio.nl.

Foto: Yunio