© Foto: Hannah Sofia

Bij Perspectief Zutphen is begin maart de nieuwe directeur-bestuurder begonnen: Corno van Renssen volgt Jorinde Klungers op. Na twee maanden kennismaken met enerzijds de collega’s, de wijkteams, buurthuizen en HOP-woningen en anderzijds de stad en externe relaties, heeft hij een goede indruk gekregen.

Corno van Renssen was de laatste achtenhalf jaar directeur-bestuurder bij GSBB in Arnhem – de Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering die met bewindvoering, mentorschap en curatele mensen helpt met geldzaken en het behartigen van hun persoonlijke belangen. Maar na al die jaren was hij toe aan iets nieuws. “Ik verlang naar een betekenisvolle rol in directie of bestuur in zorg, welzijn of sociaal domein, waar ik inmiddels wel de wegen en dwaalwegen denk te kennen. Bouwen aan de bedoeling, met de gedreven mensen die daar werken. Dat is mijn wenkend perspectief” aldus Corno van Renssen.

Inmiddels heeft Corno een stevige kennismakingsperiode achter de rug en bij Perspectief Zutphen trof Van Renssen een ervaren en hecht team van vijftig personen.