De organisatie van de Zwarte Cross heeft weer een nieuwe lading artiesten toegevoegd aan de altijd goedgevulde line-up. Onder meer Froukje, Tones and I uit Australië en de band van bekende Achterhoeker Hendrik-Jan Lovink, Hilltop Howlers, komen in juli naar Lichtenvoorde. Met 65 nieuwe namen staat de teller met de hoeveelheid acts inmiddels al op meer dan vierhonderd acts.

Ook Sera, Drukwerk en de bekende Vlaming Urbanus staan op de line-up voor de editie van 2024. Ook het Handkar Trio en de Zwarte Cross Talententuin hebben een plekje tussen de ruim vierhonderd namen gekregen. “De organisatie heeft alle telramen, vingers en kladblokken die er maar te vinden waren bij elkaar geschraapt, en kwam na een middagje verwoed turven tot de conclusie dat de Zwarte Cross hiermee het prachtige aantal van 419 acts op de line-up heeft staan”, aldus de organisatie die de bezoekers als de 420e act aankondigt: “Op het Open Podium is iedereen die durft welkom om op de planken te komen staan.” 

Eerder werden al namen als Suzan en Freek, Acda en de Munnik en Douwe Bob bekend gemaakt door De Feestfabriek. Het festival wordt gehouden van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli. Voor de donderdag zijn nog kaarten te verkrijgen. 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8