De gemeente Bronckhorst is twee nieuwe duurzame bedrijfswagens rijker. Vanuit de gemeentewerf zet de gemeente voortaan twee Volkswagens Crafter pick-ups in bij de groenwerkzaamheden.

De nieuwe wagens hebben een dieselmotor in euro VI uitvoering. In combinatie met gebruik van HVO 100 (Hydrotreated Vegetable Oil) brandstof betekent dit weer een mooie stap in het terugbrengen van onze uitstoot van CO2 en fijnstof deeltjes. Sinds 2020 wordt de dieseltank op de gemeentewerf gevuld met HVO-diesel. Deze diesel is gemaakt van afgewerkte, plantaardige oliën. “Door de robuuste kist achter de cabine kunnen we makkelijker materiaal meenemen dat we nodig hebben voor ons werk,” zeggen Ronald en Sander van cluster Buiten. “De komende jaren kunnen we weer goed vooruit.”

De CO2-prestatieladder brengt het energieverbruik, het brandstofverbruik en de zakelijke kilometers van de gemeente als organisatie in kaart. Gemeente Bronckhorst is gecertificeerd op niveau 3. Het doel is om in 2022 62,4% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2018. Bekijk de CO2-cijfers op www.bronckhorst.nl/prestatieladder.