De testlocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Wehl verhuist evenals de vaccinatielocatie naar Doetinchem. De organisatie hoopt vanaf volgende week te kunnen testen in de nieuwe locatie aan de Havenstraat.

“De exacte datum van ingebruikname is nog niet bekend, we verwachten dat we in de week van 24 januari aan de slag kunnen”, laat een woordvoerder van de GGD NOG weten. De werkzaamheden aan de nieuwe testplek, die evenals de vaccinatielocatie aan de Havenstraat ligt, zijn gestart. De ingang komt aan de achterzijde van het pand, aan de Hogeweide. Hier wordt ook een parkeerplaats ingericht voor bezoekers. Op de locatie kunnen dagelijks maximaal 1.500 mensen worden getest. Dit kan alleen op afspraak.

De testlocatie van de GGD bevindt zich op dit moment nog op het A18 Bedrijvenpark in Wehl. Deze plek moet worden verlaten omdat de grond eind januari wordt opgeleverd aan een nieuwe eigenaar. Op de locatie in Wehl worden momenteel ongeveerd duizend coronatests per dag afgenomen.

Vaccineren zonder afspraak
De vaccinatielocatie van de GGD verhuisde al eerder van Wehl naar Doetinchem. Hier is het inmiddels mogelijk om zonder afspraak een boosterprik te halen. Dit geldt ook voor de vaccinatielocatie van de GGD in Lichtenvoorde.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep REGIO8