De werkgroep Buitengebied Halle timmert al een aantal jaren aan de weg van het mooie Halse platteland. Dat doen ze niet alleen, ze proberen het vooral samen met de inwoners van Halle te doen. ‘Dat lukt verassend goed!’ Laat de gemeente Bronckhorst weten op haar website.

De werkgroep heeft al veel voor elkaar gekregen. Zo is er meer dan 5 hectare akkerranden en 4,5 hectare bloemenranden ingezaaid. Drie kilometer aan patrijshaag en honderden fruitbomen zijn aangeplant. Er zijn tientallen nestkastjes opgehangen. Wandelroutes rond Halle zijn in kaart gebracht. Er zijn er meerdere zwerfafvalacties op touw gezet en niet te vergeten twee informatieavonden voor de inwoners georganiseerd waar ze ‘met de benen aan uit hingen’.

Wat is het geheim van deze sympathieke werkgroep? “De gezamenlijke liefde voor het prachtige Halse platteland. Het buitengebied staat door allerlei oorzaken onder druk en het doet pijn om te zien dat het landschap verschraalt en landschapselementen verdwijnen.” Antwoord Jan Willem Vlaanderen één van de bewoners. De werkgroep wil daarom de omgeving mooier maken en daar ook andere mensen enthousiast voor maken.

Ook nu loopt er een beplantingsactie. Tot en met 20 januari kunnen inwoners van Halle een patrijshaag of een bijenhaag aanvragen. Hiermee kunnen zij de biodiversiteit op eigen terrein versterken. De gemeente betaalt mee aan de aanschaf van de hagen en de Werkgroep bestelt en zorgt voor de bezorging bij de mensen thuis. Kijk voor meer informatie over de werkgroep of voor deelname aan de lopende beplantingsactie op de website van Halle’s Belang.

Foto: Gemeente Bronckhorst