De gemeente Bronckhorst laat aan inwoners weten aan de slag te gaan met het reinigen van de waterdoorlatende bestrating op diverse plekken in de gemeente.

‘Schone bestrating laat het water namelijk beter door. De bestrating wordt gereinigd met water onder hoge druk. Daarna vult de gemeente de voegen opnieuw met split’. Is onder andere te lezen op de website van de gemeente. De werkzaamheden starten op 24 januari 2022 in Halle. Na ongeveer een week gaan de werkzaamheden verder in Vorden, vervolgens Zelhem en tenslotte Hengelo. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer vier weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij vorst kan de gemeente helaas niet reinigen met water. De bewoners van de betreffende straten krijgen minimaal een week voor aanvang van de werkzaamheden een brief in de brievenbus.

inwoners kunnen op de site van de gemeente Bronckhorst zien welke straten gereinigd gaan worden. Voor aanvang van de werkzaamheden is het van belang dat er geen voertuigen op de locaties staan geparkeerd. Alleen dan de gemeente het werk soepel laten verlopen. De weg is voor bewoners wel toegankelijk tijdens het proces, maar dan waarschijnlijk wel met aangepaste snelheid.