Smalle paden, glooiingen, uitdagende bochtjes. Mountainbikers zijn er dol op en ze kunnen zich in de Achterhoek helemaal uitleven. De Stichting Achterhoek Toerisme en MTB-Achterhoek maken plannen voor de aanleg van ruim honderden kilometers aan fietsroutes voor mountainbikers. Dat meldt Omroep Gelderland.

In Zelhem wordt een nieuwe route aangelegd en ook in Varsseveld is begonnen met de aanleg van een route. Vrijwilligers zijn in de bossen bij Zelhem bezig met het zetten van de puntjes op de i. Een route van ruim 4 kilometer is inmiddels zichtbaar. “We zijn daar al een behoorlijke tijd mee bezig, hoor”, zegt Henny Wolsheimer, één van de vrijwilligers. Tweeënhalf jaar geleden zijn we begonnen. “Je gaat dan eerst kijken waar je een route wilt aanleggen”, vult Bert Scheffer, ook vrijwilliger, aan. “Daarna ga je met grondeigenaren in gesprek, laat je de route uittekenen en pas daarna kun je ook daadwerkelijk aan de slag.” Liefhebbers moeten nog wel even geduld hebben. De route in Zelhem gaat in maart open, omdat de grond eerst nog moet indalen, en is nu nog afgezet met witte linten.

In de Achterhoek ontstaat langzaam een heel netwerk van honderden kilometers aan fietsuitdagingen. Rondom Lochem en Winterswijk liggen al tal van routes. En ook in de rest van de Achterhoek kan de mountainbiker straks opzoek naar uitdagingen. En die routes worden dan daarna ook nog met elkaar verbonden. Dus er is straks ruim 1000 kilometer aan fietsplezier in de Achterhoek.

Foto: Omroep Gelderland