Zaterdagmiddag was de opening van de nieuwe expositie ”Stad en Land” in Galerie Zelhem. Drie kunstenaars; Janine Eshuis, Sophia de Vries en Carla Zeegers waren bij de opening aanwezig om hun werk toe te lichten.

Janine heeft gestudeerd aan de Academie voor beeldende kunsten ArtEz in Enschede. Momenteel woont en werkt zij in Diepenheim, waar haar atelier gevestigd is. Tijdens “Stad en Land” toont zij onder andere een deel van haar serie lege landschappen. Een verzameling abstracte leegtes van duinen, strand, dijken en kwelders op linnen.

Sophia woont en werkt in Holten, heeft haar opleiding gevolgd aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten CABK te Kampen (nu Artez Zwolle), richting monumentale vormgeving (’88 – ’93). Haar onderwerpen komen uit het landschap om haar heen, en een aantal reizen die zij heeft gemaakt (IJsland, Shetland en Orkney eilanden, Polen, Slowakije, Schotland, Ierland). In haar werk zoekt zij naar een eenvoudige taal, monumentaliteit, heldere getekende lijnen in staal.

Carla bouwt steden. Geen nieuwe steden, ooit wel nieuw geweest. Gebouwen ooit bestemd om mensen of industrie te huisvesten., ook om te imponeren, maar uiteindelijk is er verval en puin. Er is geen mens te zien, soms is er een teken van leven. In de jaren 90 studeerde Carla, die woont en werkt in Harderwijk, grafische vormgeving aan de HKU. In 2014 studeerde ze af aan de Nieuwe Akademie Utrecht.

© Foto: Rob Verkerke

Meer foto’s in ons fotoboek