Marcel Westerink is de nieuwe fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bronckhorst. Westerink neemt de rol over van Han Pelgrom die meer tijd wil besteden aan zijn thuisfront. Hij blijft wel actief als raadslid voor de partij.

“Ik ben vanaf het begin van Gemeentebelangen al betrokken bij de partij en ik denk dat dit een mooi moment is om een nieuwe fase in te gaan”, laat Westerink weten over zijn nieuwe rol binnen de partij. Met acht zetels is Gemeentebelangen, dat in 2010 voor het eerst meedeed aan de verkiezingen, op dit moment de grootste partij in Bronckhorst. “Ik denk dus dat we een voortrekkersrol hebben”, aldus Westerink. “Met twee wethouders kunnen we ook echt een stempel drukken tijdens deze periode.”

Westerink ziet met name het vaart maken met woningbouw als belangrijk onderwerp. Zijn vuurdoop als fractievoorzitter volgt op woensdag 21 december, als de algemene beschouwingen op het programma staan in het gemeentehuis. “Ik kan gelijk met de billen bloot”, zegt Westerink. “Het is toch het politieke moment van het jaar, het feest van de democratie. Ik vind het spannend, maar ook leuk om daarmee te beginnen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8