Zaterdagavond vond bij Landhotel de Hoofdige Boer in Almen de huldigingsavond voor de brandweerposten van de gemeente Lochem plaats. Tijdens deze avond zijn nieuwe leden verwelkomd, jubilarissen gehuldigd en is er afscheid genomen van enkele vrijwilligers. De officiële handelingen zijn gezamenlijk verricht door de betreffende postcommandanten, burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en de districtscommandant Achterhoek Noord, Erwin te Bokkel.

”Zonder de grote inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Lochem. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen, en soms ook buiten, de gemeente” aldus te Bokkel.

De jubilarissen kregen uit handen van de burgemeester een welverdiende medaille opgespeld, vergezeld van een oorkonde en een bos bloemen. De brandweerlieden die afscheid namen kregen ook een oorkonde, bloemen en een cadeau als dank voor hun vele dienstjaren waarin zij zich beschikbaar stelden voor de gemeente Lochem.

Foto: Daan Noordhuizen