Een beruchte oplichter, die al jaren actief is en momenteel in de gevangenis zit, staat deze maandag in Zutphen terecht voor oplichting in onder meer Lichtenvoorde, zo schrijft Omroep Gelderland. Hij zou in het Achterhoekse dorp bij Hotel Pillen ’t Zwaantje ter gelegenheid van zijn ‘bruiloft’ voor 45 personen een warm en koud buffet hebben besteld.

De verdachte zou dat hebben gedaan onder een valse naam en een vals adres, zoals gebruikelijk bij de andere zaken waarvan hij wordt verdacht. Zo zou hij, ook in Lichtenvoorde, namens wooncorporatie ProWonen een woning hebben verhuurd. Ook eigende hij zich op andere plekken in Nederland auto’s toe en verhuurde hij een vakantiewoning onder een valse naam.

In Apeldoorn ‘leende’ hij een auto onder een valse naam voor 500 euro per maand en verhuurde hij een partytent, tapinstallatie met een vat bier, een barbecue en vlees en salades. In Winterswijk bestelde hij meerdere malen, ook weer onder een valse naam, een afvalcontainer. Als factuuradres gaf hij de huurwoning in Lichtenvoorde op.

Foto: Omroep Gelderland