Na oplevering van het eerste kunstwerk in 2020, volgen nieuwe locaties van de Silo Art Tour in een razend tempo! Diverse (agrarische) objecten in het Achterhoekse landschap die doorgaans als ‘lelijk’ worden beschouwd, worden getransformeerd tot ware kunstwerken. Bijzondere verhalen en locaties komen tot leven door de inzet van diverse street art kunstenaars.

Zo is ‘Zenk One’ onlangs gestart met het beschilderen van twee 40 meter hoge silo’s in de gemeente Winterswijk en staat ‘TelmoMiel’ in Lochem in de startblokken voor het realiseren van een indrukwekkende muurschildering. De organisatie verwacht dit jaar in maar liefst 6 van de 10 Achterhoekse gemeenten, kunstwerken op te leveren. Door het onderling verbinden van de kunstwerken creëert de organisatie een inspirerende route met een boodschap.

Silo Art Tour Achterhoek is een project van het Cultuur en Erfgoedpact en de Vrijetijdsagenda Achterhoek en daarnaast onderdeel van de nationale campagne “Ode Aan het Landschap” van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Zonder hulp van externe partijen was de Silo Art Tour niet mogelijk geweest.