Op 27 maart 2022 viert harmonie St. Radboud uit Silvolde haar 100ste verjaardag. Het bestuur van de harmonie is zich daarom aan het voorbereiden op een jubileumjaar met verschillende concerten en activiteiten. Om de feestvreugde extra te verhogen trakteert de vereniging zichzelf op nieuwe uniformen. Althans als de financiën het toelaten. De harmonie zal daarom een financiële actie in het dorp houden om dit te kunnen realiseren.

Na de stilte van Corona is de harmonie voornemens om flink uit te pakken tijdens het jubileumjaar. Er staat een jubileumreceptie op de planning en daarnaast wil de vereniging diverse concerten organiseren om het jubileumjaar kracht bij te zetten. Om tijdens het jubileumjaar goed voor de dag te komen, heeft de harmonie ook de wens om alle leden in het nieuw te steken. Een behoorlijke financiële investering, maar wel noodzakelijk. De oude uniformen zijn inmiddels alweer ruim 25 jaar oud en dus wordt het tijd voor nieuwe uniformering. Binnenkort zal er huis-aan-huis een brief worden bezorgd om de inwoners van Silvolde te vragen de harmonie hierin te ondersteunen.

Naast deze financiële actie zal er aan het eind van het jaar ook weer de gebruikelijke speculaasactie worden gehouden. Ook deze opbrengst zal ten goede komen aan de nieuwe uniformering.