Afgelopen zaterdag vond op natuurbegraafplaats Schapenmeer een goed bezochte nieuwjaarsontmoeting plaats. Midden in het bos bij de boskapel van de natuurbegraafplaats konden belangstellenden, nabestaanden en betrokkenen elkaar ontmoeten. De koffie en warme chocolademelk stonden klaar om een ieder te verwarmen. Kinderen konden bij een vuurtje marshmallows roosteren.

“Als team voelen we ons sterk betrokken bij de nabestaanden en belangstellenden”, aldus Mirjam Snelting, locatiebeheerder van de natuurbegraafplaats. “Het is mooi dat we op zo’n dag mogen ervaren dat dit wederzijds is. We zijn dagelijks aanwezig van 9.00 tot 17.00 om vragen te beantwoorden en een praatje te maken. Maar het mooie van deze dag is dat mensen elkaar ook kunnen ontmoeten”.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt in het bos achter de algemene begraafplaats in Vorden. Het totale bos is 65 hectare groot, op een klein deel daarvan wordt begraven. Oude loofbomen en dennen wisselen elkaar af rondom een poel die is omzoomd door imposante rododendrons. Op een natuurbegraafplaats worden alleen natuurlijke materialen gebruikt bij de begrafenis en de grafrechten zijn eeuwigdurend.

Het team organiseert maandelijks rondleidingen en natuurwandelingen. Een mooie manier om het gebied te ontdekken en meer te horen over natuurbegraven.

© Foto: natuurbegraafplaats Schapenmeer