Al in de Middeleeuwen was hier het pontje. Als je de IJssel wilde oversteken, was dit de enige mogelijkheid. Nu zijn er verder op bruggen, maar nog steeds is het pontje zeer geliefd. Een snelle verbinding tussen Veluwe en Achterhoek. Een beleving en op het water is altijd wat te doen. De veerstoep is in 2014 aan beide zijden flink opgeknapt en ook de veerpond is diverse keren opgeknapt.

Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn pontje een tijd geleden al in de openbare verkoop gezet. Wijers vaart al ruim vijftig jaar de IJssel over van het stadje Bronkhorst naar Brummen. Inmiddels is hij 70 jaar en heeft hij last van zijn knie. Daarom wil hij van de pont af. Dat wil hij al een tijdje: “In 2018 heb ik de pont al te koop gezet. Ik heb dat in de schipperswereld gedaan, omdat die mensen kunnen varen.” Zonder resultaat, er reageerde bijna niemand.

Geïnteresseerden kunnen contact leggen met de pontbaas. Onlangs werd het ‘Lied van de IJssel’ als protest voor het stopzetten van subsidie aan Gelders Verenfonds opgevoerd door Het harmonieorkest van Nieuw Leven uit Steenderen, shantykoor De IJsselboei uit Brummen en zangkoor Steenrewalt uit Steenderen.

© Foto’s: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek