De winnaar van de Achterhoek Cup speelt jaarlijks als hoofdprijs een oefenwedstrijd op eigen sportpark tegen De Graafschap. Dit jaar wordt deze wedstrijd gespeeld op dinsdag 11 juli. Alleen de recette van deze bonus wedstrijd wordt gedeeld, na aftrek van de gemaakte kosten. De overige inkomsten verkregen door een verloting, een kansspel en alle kantine inkomsten is voor de winnaar van de Achterhoek Cup.

De Achterhoek Cup is een initiatief tussen voetbalclubs in de Achterhoek en omstreken, dat 11 jaar geleden is opgestart door vv VIOD uit Doetinchem, in samenwerking met De Graafschap. Een toernooi voor eerste elftallen, met als hoofdprijs een thuisduel tegen De Graafschap. Dit bonusduel vindt plaats in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Alle duels staan onder leiding van de scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken. De halve finales en finale worden geleid door een neutraal trio. Naast de categorie Standaard Heren, bestaat het jaarlijks toernooi ook uit de categorieën Vrouwenvoetbal en Jeugd Onder 15.

Voor het duel tegen De Graafschap zijn nog vier clubs in de race om deze bonus in de wacht te slepen. Dinsdag 9 mei staat de 1e halve finale op het programma tussen de zondag 3e klasser VIOD en 2e klasser sv GROL. Een week later op dinsdag 16 mei de affiche tussen 4e divisionist Longa’30 en zaterdag 1e klasser DZC’68. Beide wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Dichteren in Doetinchem.

Na de finale op zaterdag 1 juli zal bekend zijn, waar De Graafschap op dinsdag 11 juli haar oefencampagne als voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen zal voortzetten. De winnaar van de Achterhoek Cup editie 2022-2023 zal toegevoegd worden aan het illustere rijtje toernooiwinnaars om de Achterhoek Cup.

De finaledag is dit jaar direct na alle promotie- en degradatiewedstrijden bij de voetbalamateurs en wordt gehouden op zaterdag 1 juli. De finale bij het vrouwenvoetbal is inmiddels bekend. AZSV VR1 verdedigt de titel tegen DZC’68 VR1. De categorie Jeugd Onder 15 heeft naast de finale bij de jongensteams JO15-1 ook een finale met de meisjesteams MO15-1. De finales starten deze dag om 10 uur. De aftrap bij Herenfinale is om 18 uur.

© Foto: Achterhoek Cup