De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van MVV Maastricht. In eigen huis werden de Limburgers geklopt door doelpunten van Devin Haen en Pim Lukassen. Ruben van Bommel was verantwoordelijk voor de tegentreffer.

Vergeleken met het uitduel bij Willem II begon Siem de Jong in de basis. Hij verving Camiel Neghli, die eerder deze week geblesseerd raakte. De Superboeren gingen voortvarend van start tegen de Limburgers, al was de eerste mogelijkheid voor de gasten. Een schotje van Sven Blummel werd eenvoudig gepakt door doelman Hidde Jurjus. Daarna nam De Graafschap het over en was het via Giovanni Korte dicht bij de openingstreffer.

MVV Maastricht-keeper Romain Matthys kwam echter op tijd zijn doel uit en voorkwam een doelpunt. Na ruim een kwart wedstrijd werd het 1-0 dankzij Haen, die een goede voorzet vanaf de linkerkant binnenwerkte. Niet lang daarna kwam de Limburgse formatie op gelijke hoogte, toen Ruben van Bommel voor de 1-1 zorgde. Jurjus schoot de bal in de 44e minuut tegen Rio Hillen en moest daarna zelf handelend optreden om een voorsprong van MVV te voorkomen.

Na rust ging de ploeg van trainer Richard Roelofsen verder op jacht naar een voorsprong en werd het via invaller Mees Kaandorp bijna 2-1. Een teruggetrokken voorzet van Giovanni Korte werd door Kaandorp op doel geschoten, maar zijn inzet ging nét voorlangs. Aan de andere kant probeerde Koen Kostons het met een schot van heel ver, maar de bal ging over het doel van Jurjus.

Elf minuten voor het einde gaf Jeffry Fortes een voorzet op Elie Raterink, wiens kopbal werd gekeerd door Matthys. De Graafschap bleef aanzetten en kreeg in de 89e minuut loon naar werken. Invaller Lukassen schoot raak vanaf de tweede lijn en zette de 2-1 op het scorebord. Zo boekten we een zwaarbevochten, maar fijne zege op MVV Maastricht.

© Foto: De Graafschap Media